Fascinația pentru curry am descoperit-o în Thailanda. Ne-a plăcut atât de mult încât din fiecare excursie ne întoarcem cu pliculețe cu pastă de curry pentru cel puțin încă un an.
După ce am făcut prima dată curry cu pasta din pliculețe, nu mai pot să mă întorc la curry cu praf direct din borcan. Pasta aceasta este next level. Vă las aici câteva poze cu pasta pe care o folosesc eu. Am văzut-o și în magazinele de profil din Budapesta, deci probabil există și pe piața din România. Diferența dintre praful de curry și pasta aceasta o face aroma. Pasta are o aromă mult mai intensă și este și mai iute decât praful de curry.
După un weekend plin de bunătăți mereu aleg să fac o cură de curry. Îi spun așa pentru că în general fac o oală destul de mare, care îmi ajunge 3-4 zile. E cumva mâncarea low calorie pe care o ador din suflet. Are atât de puține calorii încât pot să mânânc liniștită o felie de pâine cu maia lângă ea și tot voi fi în deficit caloric.


Dar destul cu poveștile, să trecem la treabă!
Ingredientele de care vei avea nevoie sunt următoarele:
- o conopidă mică
- 3-4 cartofi mari
- 500 gr. ciuperci
- o legătură de sparanghel (dacă e în sezon, dacă nu îl poți omite)
- o conservă de lapte de cocos
- un borcan de supă de pui
- un plic pastă de curry sau două linguri pastă de curry
- sare după gust
Modalitatea de preparare este următoarea:
- Se pune pe foc o oală mare și se toarnă în ea conserva de lapte de cocos. Se adaugă în oală și pasta de curry. Se lasă să fiarbă 5 minute. Apoi se adaugă supă de pui și se lasă să fiarbă 10 minute.
- Se curăță bine și se taie legumele în bucăți mai măricele. Se spală legumele bine și apoi se adaugă în oală. Primele se adaugă ciupercile și se lasă să fiarbă cam 5 minute.
- După aceea se adaugă conopida și cartofii și se completează cu apă astfel încât legumele să fie acoperite. Se lasă să fiarbă fără capac cam 15-20 de minute, sau până când legumele sunt fierte. Cam cu 2-3 minute înainte de a opri focul adăugați sparanghelul.
E o rețetă extrem de simplă, rapidă și gustoasă. Iar lângă o farfurie plină de legume și arome puteți oricând să adăugați o bucată de foccacia cu maia. Uneori, pentru un plus de proteine, trag la tigaie în unt câțiva creveți și apoi îi așez în farfurie. Fix ca în Thailanda.
Nu uitați, dacă încercați rețeta, aștept impresiile voastre aici sau pe instagram.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.