În ceea ce privește mâncarea la Rixos Premium Tekirova, noi am fost oarecum dezamagiți. Poate ne-am setat așteptări prea mari, poate suntem obișnuiți cu un altfel de mâncare, cert e că nu prea ne-a impresionat mai nimic, și da! ne așteptam să fim impresionați.
Oferta atât la micul dejun cât și la cină era destul de variată, însă din ceea ce am gustat singurele lucruri care mi-au plăcut mult au fost taco, enchilada și baclava.
Într-una din seri a fost taco la restaurantul principal și mi-a plăcut mult. Am decis că voi căuta o rețetă de lipii de taco, din porumb și musai să facem și noi acasă.
Enchilada am gustat la restaurantul mexican (a la carte) și a fost chiar bună.
Am descoperit un fel de baclava cu brânză, care mi s-a părut genial. Tava în care era această baclava fierbea continuu, practic te serveai din ea în timp ce fierbea. Dacă mergeți în Turcia recomand să încercați acest tip de baclava, eu abia aștept să mai mergem, ca să mai pot gusta puțin.
Mediocru definește cel mai bine cum am perceput noi mâncarea aici.
Per ansambul dacă ar fi să definesc mâncarea în acest concediu într-un cuvânt, cel mai potrivit ar fi: mediocru. Cumva e de înțeles de ce mâncarea e mediocră. Se gătește mult, fără să se pună accent prea mult pe calitate și primează cantitatea. Mâncarea nu e rea, dar nu te uimește nimic și la un moment dat de plictisești de oferta lor. Sunt opțiuni multe, atât pentru cei care au grijă la alimentație, cât și pentru pofticioși.
Din anumite puncte de vedere opțiunile nu mi s-au părut potrivite pentru bebeluși aflați la început de diversificare.
Când am plecat în acest concediu, deodată cu noi au mai mers niște prieteni cu un copilaș de 8 luni. În sinea mea mă gândeam că all inclusive e o opțiune tare bună pentru copiii care sunt la început de diversificare, fiind atât de multe opțiuni disponibile. La întoarcerea acasă, nu am mai fost de aceeași părere.
Într-adevăr sunt multe opțiuni dar majoritate includ zahăr. Dacă vrei să îi oferi copilului doar fructe, și la vârsta de 8 luni îi poți da doar fructe și lapte o săptămână, că nu se întâmplă nimic, atunci e în regulă. Dacă însă vrei să îi oferi și altceva, cred că e mai ușor să ceri niște legume la abur într-un restaurant normal, decât la all inclusive.
Multă dezamăgire în ceea ce privesc băuturile.
Am fost extrem de dezamăgiți să aflăm că toate smoothie-urile erau cu siropuri pline de zahăr și nu conțineau nici urmă de fruct. De altfel băuturile mi s-au părut dezamăgitoare. În afară de prosecco și vin rose nu am băut altceva. Într-una din seri am încercat un Aperol Spritz, care mi s-a părut inacceptabil. La micul dejun era singurul moment în care puteai să ceri un smoothie sau un fresh, în rest pe plajă sau la piscină nu erau disponibile nici fresh-uri, nici smoothie-uri. Am încercat o limonadă, ca să descoperim că e făcută tot din sirop, fără urmă de lămâie. Cumva nu te aștepți la așa ceva, devreme ce plimbându-te prin resort vezi banane, smochine și rodii prin copaci.
Pe plajă erau disponibile gustări din fructe și plăcintă cu brânză și verdețuri făcută pe loc. Plăcinta a fost tare gustoasă și am mâncat din ea aproape zilnic. Marius a fost fascinat să se uite la doamna care pregătea plăcinta, în timp ce noi îi explicam ce face doamna acolo.
Concluzii.
Din câte am înțeles mâncarea diferă atât în funcție de zonă, cât și în funcție de resort. Dacă ne vom întoarce anul viitor, probabil vom alege un alt resort și atunci vă voi putea povesti mai multe despre experiența noastră culinară la turci.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.
1 thought on “Mâncarea la All Inclusive în Turcia”