Aceasta este una dintre primele rețete pe care le-am gătit împreună cu cel care astăzi îmi este soț. Când am făcut pentru prima dată aceste pachețele eram la începutul relației și descopeream împreună cât de mult ne place să gătim. Inspirația pentru ele vine dintr-o carte de-a lui Jamie Oliver.
Acum câteva zile mi s-a făcut iar poftă de aceste pachețele și le-am refăcut. De când a venit Marius pe lume nu am încercat această rețetă, prin urmare am fost tare curioasă dacă îi va plăcea. Spre bucuria mea, a fost un succes. Marius a mâncat extrem de bine iar eu m-am bucurat tare că i-a plăcut.
Ingredientele de care aveți nevoie sunt următoarele:
- 350 gr. carne tocată de vită și porc
- 120 gr. orez basmati
- 280 gr. cartof dulce
- o ceapă roșie
- 4 căței de usturoi
- puțin ardei iute (dacă vă place picant)
- sare și piper
- ulei de măsline
- o lingură de curry (puteți opta pentru curry iute sau nu, în funcție de preferințe)
- aluat fraged
- 4-5 linguri de iaurt
- 1 castravete
Modalitatea de preparare:
- Cu câteva ore înainte se scoate din congelator aluatul fraged pentru a se dezgheța.
- Într-o oală se pun 2 linguri de ulei de măsline și se adaugă carnea și pudra de curry. Se lasă pe foc câteva minute bune și se amestecă din când în când, până se prăjește puțin.
- Între timp, într-o altă oală sau într-un aparat cu aburi se pune la fiert orezul, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- În oala cu carnea se adaugă ardeiul iute, ceapa și usturoiul tăiate mărunt, o linguriță de sare și puțin piper. Se anestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute.
- Apoi se adaugă și cartoful dulce tăiat cubulețe mici. Peste carne și legume se adaugă apă atât cât să fiarbă toate. Se lasă la fiert fără capac cam 30-35 de minute, sau până când cartoful dulce e fiert iar apa a scăzut aproape de tot.
- Cartoful dulce se pasează cu o furculiță și peste compoziție se adaugă orezul și se amestecă totul foarte bine. Compoziția se lasă să se răcească complet.
- Se desface foaia de aluat fraged. Se taie în patru și se pune umplutură pe o parte a fiecărui pătrat. Nu exagerați cu umplutura că se vor desface. Apoi se acoperă umplutura cu latura goală, formându-se un dreptunghi. Colțurile se lipesc bine cu degetele sau la nevoie cu puțină apă.
- Pachețelele se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20-25 de minute, sau până când devin aurii deasupra.
- Se scot din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se pregătește un sos din iaurt și castravete răzuit, care se pune deasupra pachețelelor.
Din cantitățile de mai sus vă ies cam 16 pachețele. La o masă noi am mâncat 4 pachețele. După ce s-a răcit complet, restul compoziției l-am porționat. L-am pus în pungi cu zip și l-am congelat. Pe fiecare pungă am pus câte o etichetă cu denumirea compoziției și data la care a fost congelată. Rezistă în frigider minim 6 luni și vă salvează în zilele ocupate.
Ca să evit risipa, eu am pus într-o pungă atâtea linguri de compoziție câte am folosit acum pentru a pregăti o masă.
Când voi avea iar poftă de pachețele, scot din congelator o pungă cu compoziție pentru pachețele și o foaie de aluat fraged. Tai aluatul, umplu pachețelele, le coc și am un prânz sau chiar o cină delicioase, cu minim de efort.
Vă doresc poftă bună!
Nu uitați, dacă încercați rețeta, aștept impresiile voastre aici sau pe instagram.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.