Dacă altă dată ajungeam la destinație obosiți și înfometați, lăsam bagajele în hotel și decideam în 5-10 minute unde vom mânca, acum a fost diferit. Înainte cu câteva zile de a pleca de acasă am făcut puțin research privind restaurantele din Sibiu. Am notat două restaurante potrivite pentru cină, o cafenea unde îmi doream să luăm micul dejun și un local cu înghețată despre care am citit că ar fi bună, bună de tot.
Prima cină din Sibiu – Benjamin Steakhouse
Ajunși la cazare, am dus rapid sus o parte din bagaje, ne-am schimbat și am pornit spre prima opțiune pe care am ales-o pentru cină. Pentru că soțului îi place mult vita făcută bine, am decis să am în vedere acest aspect. De aceea, prima noastră opțiune a fost Benjamin Steakhouse. Când am ajuns am avut ceva emoții. Era totuși vineri seara și m-am gândit că există posibilitatea ca totul să fie rezervat. Am avut însă noroc și mai aveau 2-3 mese libere. Ne-am așezat și am comandat. Eu mi-am ales obrăjori de vită gătiți lent la cuptor cu vin roșu și piure de cartofi cu parmezan iar soțul a optat pentru vită Black Angus, fără vreo garnitură.
Obrăjorii de vită în sos de vin au fost geniali. Fiind gătiți lent, se topeau în gură nu alta iar piureul cu parmezan a fost cremos și bun. A fost o alegere inspirată chiar și pentru Marius, care a mâncat tare bine. Friptura soțului a fost delicioasă și chiar nu avea nevoie de garnitură. La desert, am optat pentru o porție de înghețată artizanală de căpșuni și pentru un cheesecake. Înghețata a fost tare bună, însă cheesecake-ul n-a fost cel mai gustos.
Micul dejun la Charlie’s Specialty Coffee and Brunch
A doua zi dimineața, planul era să luăm micul dejun la Charlie’s Specialty Coffee and Brunch, care era fix la colțul străzii unde eram cazați.
Înainte de a pune acest local pe listă, am studiat online meniul pentru a vedea dacă corespunde cu ceea ce ne doream noi. În primul rând, ne doream un local care să deschidă cât mai rapid, pentru că, așa cum v-am povestit în prima postare despre Sibiu, de această dată nu aveam mic dejun la cazare. Ora de deschidere a localului era 08:30, însă, spre surprinderea noastră, bucătăria se deschidea abia la ora 09:00. Totuși, am decis să așteptăm și nu ne-a părut rău.
Meniul e diversificat și opțiunile sunt multiple. Două capuccino, un fresh de portocale și o limonadă ne-au ținut companie până la ora 9, când am putut să comandăm și mâncarea.
Inițial am vrut să încerc un toast cu burrata și texturi de morcov, însă nu mai aveau burrata. Forțată de împrejurări, am ales un toast cu hummus de ardei copt, chorizo și ceapă murată. Soțul și-a ales un grilled cheese sandwich cu ciuperci iar pentru Marius am ales un bagel cu mozarella și avocado.
Mâncarea a venit repede, a fost gustoasă și proaspătă. Toast-ul cu hummus și grilled cheese sandwich au fost interesante și pe gustul nostru. Marius a cules toate ciupercile din sandwich cu o scobitoare și le-a devorat pe rând. Bagel-ul a fost.. să zicem doar că în Oradea avem cei mai buni bagels la Snooz, așa că.. cu greu ne mai impresionează ceva. Cafeaua și limonada au fost geniale. De apreciat a fost și muzica faină din boxa de pe terasă.
Tip: dacă vreți să treceți pe la ei în week-end și nu sunteți acolo foarte devreme, s-ar putea să nu găsiți loc. Noi ne-am mai plimbat prin zonă după ce am terminat de mâncat și terasa era plină mereu. O rezervare cred că ar fi de folos.
În ansamblu, ne-a plăcut mâncarea și cafeaua, deci e de revenit aici.
O alegere inopinată dar totuși foarte inspirată a fost Local.
După somnul de prânz al întregii familii, înainte de a merge la Muzeul ASTRA am zis că ar fi bine să mai degustăm ceva. Cu totul inopinat ne-am oprit la Local. Am tot trecut pe lângă terasa lor atât vineri cât și sâmbătă și mereu era plin de lume. La sugestia soțului am zis să încercăm mâncarea lor.
Lui Marius îi place mult supa de pui cu găluști și văzând această opțiune în meniu ne-am bucurat mult. Spre surprinderea noastră însă, nu mai aveau supă de pui. Am optat atunci, cu inima strânsă pentru o supă cremă de morcovi. Pentru că mâncasem bine la micul dejun, pentru noi am ales un platou de brânzeturi și legume murate, pane.
Supa cremă de morcovi a fost GE-NI-A-LĂ! A fost pentru prima dată când am gustat așa ceva și ne-a plăcut tare mult. Platoul de brânzeturi și legume murate pane a fost interesant. Mâncarea a fost proaspătă și bună, ingredientele fiind din sursă locală.
Așa am descoperit că, localul respectiv deschidea la ora 7 și avea opțiuni numai bune pentru micul dejun. Am decis pe loc ca duminică dimineața să ne întoarcem aici la micul dejun. Tot la Local am descoperit un rose demențial de la crama Villa Vinea, pe care l-am pus pe lista de wine shopping.
Ah și era să uit! I-am descoperit și pe cei de la Stycle tot aici. Fac niște pahare, borcane, candele și oliviere minunate din sticlă reciclată. Când rămânem iar fără pahare știu de unde să comand.
De ce să cumpăr pahare de la Ikea, când pot opta pentru pahare produse local din material reciclat?
A doua cină din Sibiu am luat-o la Kombinat Gastro-Brewery.
După distracția și plimbarea de la Muzeul ASTRA, ne-am întors iar în zona centrală a Sibiului pentru cină. Ce-a de-a doua opțiune pentru cină a fost localul Kombinat Gastro-Brewery. Interiorul localului e foarte fain, deși mă așteptam să fie puțin mai mare. Am fost norocoși să găsim o masă liberă și am comandat destul de rapid.
Eu mi-am ales păstrăv de munte servit cu piure de conopidă iar soțul a optat pentru snițel de black angus. La desert am vrut să gust ciocolată din vecini și m-am sacrificat singură pentru că soțul a zis că nu mai poate mânca și desert.
Mâncarea a venit foarte rapid și farfuriile au fost instagramabile. Combinația de păstrăv cu piure de conopidă a fost delicioasă, unde mai pui că are și puține calorii. Totuși chiar spre final am găsit vreo 3 oase în păstrăv, ceea ce nu pot spune că m-a încântat. Șnițelul soțului a fost prăjit în puțin cam mult ulei. În rest mâncarea a fost delicioasă și combinația de gusturi mi s-a părut grozavă.
Cât despre desert.. ei bine a fost DE-MEN-ȚI-AL! Noroc că am primit ajutor de la Marius, că altfel nu știu cum reușeam să îl mânânc pe tot. Porția de ciocolată a fost destul de mare dar foarte, foarte gustoasă. Știți cum e când lași puțin un baton din acela de ciocolată foarte bună la temperatura camerei? Ei bine, cam așa a fost și desertul. O cremă de ciocolată puțin moale și bună, foarte, foarte bună. Salivez doar când îmi amintesc.
Cu o scurtă plimbare prin Piața Mare din Sibiu și câteva acorduri de muzică clasică, pentru că în centru era concert, am încheiat ziua de sâmbătă.
Micul dejun de duminică dimineața l-am mâncat la Local.
Duminică dimineața am fost treziți, spre surprinderea noastră la ora 7. Fără vreo grabă am savurat cafeaua la cazare și pe la 08:30 am mers direct la Local pentru micul dejun. Am ales din meniu omletă cu brânză de capră și un fel de french toast. Mâncarea a fost proaspătă și dulceața de la french toast foarte bună. Am mâncat rapid și am plecat să luăm de la Sucre niște eclere, despre care citisem online.
Despre alte deserturi puteți citi mai jos.
Eclerele de la Sucre au fost foarte bune însă totuși, cele de la French Revolution rămân pe primul loc în topul preferințelor mele.
Era să uit să vă povestesc despre Heis Eis. Vă ziceam că șoricelul nostru e mare fan înghețată, deci am făcut research pentru a gusta cea mai bună înghețată din Sibiu. Acest research ne-a condus la concluzia că cei de la Heis Eis ar avea cea mai bună înghețată din Sibiu. Am mers, am luat, am gustat și n-am fost impresionați, deloc. Din contră, nouă ni s-a părut dulce, prea dulce pentru gustul nostru și parcă aromele nu erau ce trebuie pentru noi. Dacă vreți înghețată bună, haideți la Oradea. Vă voi povesti într-o postare viitoare despre locurile în care mâncăm noi înghețată bună acasă.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.