Călătoriile noastre sunt despre timp de calitate petrecut în familie și despre experiențe noi de toate felurile, inclusiv gastronomice. Deși unii dintre noi ar dori să mânânce pizza aproape zilnic, de cele mai multe ori alegem preparate variate din meniurile localurilor.
Pe lângă pizza, pe care o comandăm des, gustăm și mâncăruri locale, fiind pofticioși, curioși și gurmanzi din fire.
Acum trei ani..
Experiențele gastronomice pot să fie la fel de vii în memoria noastră ca orice alt tip de amintire. Îmi amintesc și acum o cină care mi-a încântat papilele gustative la maxim. Eram cu soțul în Cracovia și a făcut rezervare la restaurantul Albertina.
Au trecut trei ani de atunci, dar n-am uitat experiența. A fost de-a dreptul AMAZING!
Am gustat preparate interesante și pe lângă explozia de gusturi erau și multe texturi. Spre finalul cinei, înainte să ne aducă deserturile comandate, am primit spre degustare un alt desert. Pe lângă gusturi și texturi, fiecare fel de mâncare venea cu o poveste, ni se explica cum, ce și cât s-a gătit.
Totuși să ne întoarcem la ale noastre..
Lăsând Cracovia la locul ei de cinste în ceea ce privesc experiențele noastre culinare, pentru că mereu am fost uimiți de mâncarea de acolo, ne întoarcem la mâncarea din Slovacia.
Vă mărturisesc că sunt mare fan al găluștilor, ceea ce, dacă ajungi în Slovacia e un mare plus. Pe lângă alte preparate, la ei găsești găluști cu sos de brânză și slănină prăjită. Felul ăsta de mâncare, duce cumva spre macaroanele noastre cu brânză, poate de aia îmi plac atât de mult, dar sunt mult, mult mai bune.
Humno Tatry
Prima masă din Tatranska Lomnica am savurat-o chiar la două minute de cazare. Restaurantul Humno Tatry ne-a uimit cu mâncarea bună și servirea rapidă. Totul a fost proaspăt, gustos și aveau inclusiv meniu pentru copii.
Nu, meniul pentru copii nu a constat doar în cartofi prăjiți și / sau pizza, așa cum am observat în multe restaurante. Au fost două opțiuni iar noi am ales o tocăniță de pui cu orez basmati. Atât de delicioasă a fost mâncarea încât Marius a mâncat toată cărnița.
Noi am optat pentru găluști cu sos de brânză și slănină prăjită deasupra și un fel de goulash cu pâine specifică din Slovacia. Am golit și noi amândoi farfuriile și am așteptat desertul. Am ales clătite și o prăjiturică. Clătitele au fost proaspete și decente, prăjiturica în schimb nu avea nici un gust. Arăta bine și atât. Dacă ar fi să mai mergem acolo la masă, nu am mai comanda deserturi.
Pe lângă un loc de joacă situat sub terasă, la Humno Tatry găsiți și un loc de joacă în interior. Sunt destule opțiuni pentru copiii de toate vârstele, așa încât să poți savura liniștit o bere sau o limonadă.
Ne-a plăcut atât de mult aici, încât am vrut să ne întoarcem și a doua zi. Totuși după ce am mai dat un search am zis că ar fi bine să încercăm și altceva.
Restaurancia Stara Mama
A doua zi am încercat un local nou, unde am mâncat ca la bunica acasă. Preparatele erau mai tradiționale, porțiile mari, dar mâncarea nu a fost la fel de gustoasă ca la Humno Tatry.
Traducerile din meniu nu sunt tocmai potrivite, așa că, deși mă așteptam la altceva am primit cașcaval pane cu cartofi. Soțul și-a comandat șnițel cu cartofi piure. Carnea din șnițel părea că a fost fiartă înainte. Nu am fost prea încântați. La desert am optat pentru paste cu mac, cărora le lipsea puțină miere sau chiar puțin zahăr. Soțul și-a ales din nou clătite, care au fost umplute cu măr amestecat cu scorțișoară.
Cu burțile pline, dar puțin dezamăgiți am plecat de aici. Am mâncat pentru că a fost decent și ne era foame. Cu siguranță am regretat că nu ne-am întors la Humno Tatry.
Deși înainte de a alege restaurantele unde vom mânca facem research, experiențele și preparatele nu sunt mereu așa cum ne așteptăm pentru că gusturile diferă.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.