Tenerife este a treia insulă pe care o vedem, din Arhipeleagul Insulelor Canare. Deși aceste insule aparțin de Spania, ora locală aici este ora Angliei. Fiind insule vulcanice, ele sunt destul de aride. Zona de nord a insulei Tenerife este mai verde, dar totodată aici temperaturile sunt puțin mai scăzute, precipitațiile mai dese și vântul bate mai mult.
Trebuie să menționez că noi am făcut această excursie la începutul lunii mai. Excursia a fost programată și biletele au fost cumpărate cu câteva luni înainte, atunci când am prins un preț acceptabil la biletele de avion. Am zburat de pe aeroportul din Budapesta cu Ryanair la dus și Wizzair la întoarcere.
Temperatura în luna mai în Tenerife
Cu vreo 2-3 săptămâni înainte de plecare am început să mă uit pe prognoza meteo, pentru a verifica temperaturile. Prognoza arăta 22-23 de grade. Văzând aceste temperaturi m-am cam panicat, la gândul că nu ne vom putea bucura de soare. Îmi doream să ne bucurăm de plajă, piscină, soare și relaxare și 22-23 de grade nu îmi plăceau deloc. Însă ajungând aici am aflat că 22-23 de grade de aici sunt mai calde decât 22-23 de grade de acasă. La 22-23 de grade aici poți sta la plajă, le simți ca 25-27 de grade. Apa în ocean e rece. Dar pentru copii poate fi bună. În final am prins doar două zile cu 22-23 de grade. În rest au fost 26-27 de grade, care aici se simt ca 29-30 de grade acasă.
Totuși să nu uităm că noi am venit în Tenerife în extra-sezon. La ei luna mai nu este perioadă de sezon, totul este mai liniștit și mai puțin aglomerat. Ceea ce nouă ne place mult. Nu m-aș întoarce aici în sezon pentru că e foarte aglomerat. Dar, aș reveni cu plăcere în această perioadă primăvăratecă.
Cazarea noastră în Tenerife
Atunci când vă alegeți cazarea, dacă vreți să vă bucurați de plajă și soare primăvara, e bine să vă alegeți o cazare în zona de sud a insulei. Aici veți avea parte de mai mult soare și mai multă căldură. Totuși dacă veniți vara, zona de nord ar fi o opțiune bună.
Noi am optat pentru o cazare cu regim de masă All Inclusive la Alua Atlantico Golf Resort. Trebuie să recunosc că am fost sceptică la început. Asta pentru că, atunci când am fost în Fuerteventura, regimul de mic dejun și cină incluse nu mi-a plăcut. La cină mâncarea nu a fost cea mai bună. Nici măcar în Turcia regimul All Inclusive n-a fost pe placul nostru.
Câteva impresii de la All Inclusive
Însă aici, mâncarea la prânz și cină a fost delicioasă. Felurile de mâncare oferite se repetă destul de rar. Mereu sunt disponibile 2-3 tipuri de carne la grătar, paella sau mâncare de legume, mai multe tipuri de legume la abur, cartofi prăjiți, cartofi canarieni, diferite sosuri, legume, brânzeturi, pizza, paste și carne cu sos sau tocăniță. De asemenea la desert sunt multe fructe și diferite tipuri de prăjituri și înghețată. În regimul de All Inclusive este inclusă și o masă la unul dintre cele trei restaurante a la carte ale hotelului. Noi am optat pentru o masă la restaurantul mexican.
Ca să vă faceți o idee, mesele sunt organizate după cum urmează: micul dejun este între orele 7 și 10, prânzul este între orele 13 și 15 iar cina între orele 19 și 22. Între aceste ore, sunt disponibile băuturi și gustări la piscină.
Diversitatea preparatelor și gustul a fost mult peste ceea ce ne așteptam noi. Toate, dar toate preparatele aveau gust. Da, cartofii prăjiți aveau prea mult ulei. Uneori rondelele de calamari nu au fost perfecte. Băuturile pentru copii, la fel ca în Turcia, au fost execrabile. Însă, dacă e să tragem linie, totul a fost mult peste așteptări.
Hotelul are mai multe piscine, dintre care două sunt perfecte pentru copii de 3-4 ani sau chiar și mai mari. Chiar dacă apa în piscină nu era încălzită, a fost perfectă pentru bălăceala celor mici.
Tenerife are multe plaje frumoase, despre care vă voi povesti într-o postare viitoare. Hotelul nostru însă, chiar dacă a fost situat pe malul oceanului nu avea plajă privată. Chiar în dreptul lui era o mică plajă cu nisip negru însă nu era bună de joacă cu cei mici, așa că am explorat celelalte plaje de pe insulă.
De unde am închiriat mașină în Tenerife
Pentru că știam că vrem să explorăm insula, atât cât putem cu cei mici, ne-am închiriat o mașină. De fiecare dată când am vizitat insulele Canare ne-am închiriat mașină de la Cicar.
Recomandăm Cicar pentru că nu percep avans, nu percep garanție și anularea rezervării este gratuită. Mașina am luat-o chiar din aeroport și tot acolo am și predat-o. Cum ieși pe la sosiri, în partea stângă, vis a vis de cafenea găsiți ghișeul de preluare a mașinii.
Ei oferă și scaune auto gratuit, trebuie doar să bifezi pe rezervare. Însă, scaunele oferite de ei nu sunt safe. Sunt vechi și destul de folosite, să zic așa. Dacă aveți un copilaș mic, recomand să căutați o scoică de închiriat aici, pentru că scaunele celor de la Cicar sunt pentru copiii mai mari.
Pentru 8 zile tariful la Cicar a fost de 200 de euro. Am mai alimentat de aproximativ 40-50 de euro pentru întregul sejur. Din cele 8 zile, 2 sau 3 am stat doar la hotel. În rest, ne-am plimbat în fiecare zi și am văzut plaje frumoase, animale, un sat tipic din Tenerife, orașul vechi și peisaje minunate. Însă, despre toate acestea vă voi povesti într-o altă postare.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.