Când am plecat de acasă, am stabilit că vom vizita locații din Tenerife doar două zile, iar restul timpului ne vom relaxa la hotel. Când am ajuns acolo, planurile s-au schimbat.
Chiar dacă pentru mine Tenerife a fost o destinație nouă și mi-aș fi dorit să văd totul, dar absolut TOTUL, ne-am setat așteptările foarte jos. De când călătorim cu cei mici ne-am obișnuit să facem asta. Astfel suntem mai puțin expuși dezamăgirii de a nu bifa anumite obiective și implicit suntem mai relaxați.
Planul inițial era să vedem două plaje și să mergem la Loro Parque. Dar am avut norocul să putem explora mai mult. Ne-a plăcut la plajă, așa că am mers aproape în fiecare zi.
Pentru că soțul a mai fost în Tenerife, știa deja cam ce este de bifat și ce e adecvat pentru vârsta copiilor noștri. Ca să putem vizita am închiriat o mașină de la Cicar, aspect despre care v-am povestit în primul articol despre Tenerife.
Vă las aici o listă cu plajele și obiectivele de bifat în Tenerife și mai jos vă povestesc despre cele pe care le-am văzut noi. Când ajungeți în Tenerife, cu copii sau fără, trebuie să vedeți următoarele:
- Loro Parque
- Siam Park
- Playa Las Teresitas
- La Masca
- Playa Los Gigantes
- Playa de Los Cristianos
- Orașul Santa Cruz de Tenerife
Loro Parque
Prima locație de pe lista noastră și cea mai faină, raportat la vârsta copiilor noștri (3 ani și jumătate și 9 luni) a fost Loro Parque. Biletele le-am achiziționat online și au costat 42 euro/adult și 30 euro/copil. Pentru copiii cu vârsta până în 3 ani nu se achită bilet.
Deși ne doream să ajungem la ora deschiderii, ca să nu prindem aglomerație nu am reușit. Am ajuns puțin după ora deschiderii și la intrare a fost puțin aglomerat. Însă pe măsură ce am început să ne plimbăm, fiecare având ritmul său, oamenii s-au dispersat.
Locația e gândită ca o plimbare prin natură. Intri ca și cum ai intra în junglă și îți continui aventura observând animalele, fără ca ele să fie deranjate. Animalelor li s-au creat condiții specifice habitatelor din care provin și unele pot fi observate de către vizitatori printr-un geam. Altele se plimbă prin zone vaste de verdeață. E o adevărată plăcere să te plimbi prin această grădină. Chiar dacă e cald și soare, pe traseu e multă verdeață și umbră.
Am reușit să vedem show-ul cu orci, care a fost fascinant. Pur și simplu ne-a lăsat fără cuvinte. Chiar dacă mai văzusem show cu delfini, acesta a fost cu totul altceva.
În zona unde sunt pinguinii și în zona de acvariu, există o bandă care te plimbă, pentru ca tu doar să observi în voie animalele.
În interior puteți intra cu gustări, nu se verifică bagajele. Dar, găsiți și mâncare la prețuri rezonabile.
Chiar dacă nu am reușit să vedem toată locația, ne-am promis că ne vom întoarce aici peste câțiva ani, pentru ca și micuța să se bucure de toată splendoarea locului.
Siam Park
Această locație ar fi fost pe lista noastră de vizitat, dacă copiii erau mai mari. Este un parc acvatic unde printre multe altele au un tobogan care te duce prin acvariul cu rechini. Pentru a te bucura din plin de această locație, copiii ar trebui să aibă minim 10 ani.
Playa Las Teresitas
Aceasta a fost plaja noastră preferată. Este o plajă artificială, cu nisip fin, adus tocmai din Sahara. Locația e concepută ca un golfuleț și e protejată de valuri. Apa e foarte mică pe zeci de metri, deci potrivită pentru copii.
Ne-a plăcut mult aici pentru că era o atmosferă chill. Nu era aglomerat și nici muzică tare. De-a lungul plajei este o parcare mare, unde am putut lăsa mașina. De asemenea am mâncat bine la una dintre terasele de pe plajă.
Găsiți aici șezlonguri și umbreluțe dar puteți duce cu voi și un cearceaf dacă vă place. Totuși, dacă e însorit, o umbreluță e necesară pentru că palmierii sunt puțini și nu oferă suficientă umbră.
La Masca
Această locație este specială prin amplasarea ei. La Masca e un sătuc de munte, la care ajungi pe un drum îngust ce șerpuiește când printre munți, când pe culmile acestora. Uneori simți că se termină drumul și vezi doar valea în față. Dacă te întâlnești cu un autobuz pe drum, ai parte de adrenalină garantat.
Trebuie să vă spun că nu am condus eu. Dacă era nevoie să conduc eu, nu cred că ajungeam aici.
La destinație am găsit un sat liniștit de munte, cu priveliști minunate. Însă, dacă aveți copii mici, să țineți cont că se coboară și se urcă mult aici, pentru că totul este în pantă. Nouă ne-a fost tare greu cu cei mici să coborâm și să urcăm. A fost o experiență frumoasă, dar solicitantă. Aici am savurat o limonadă cu cactus și biscuiți cu migdale.
Playa Los Gigantes
Știind că în Tenerife plajele sunt cu nisip negru și că tot ce nu e nisip negru e amestecat, mi-am dorit mult să văd o plajă doar cu nisip negru. Aceasta a fost plaja cu nisip 100% negru pe care am văzut-o. E o plajă mică, cu 3-4 șezlonguri. Aici poți veni cu cearceaful și câteva jucării. Însă nu vei găsi umbră. Noi am stat puțin, tocmai pentru că nu era umbră și soarele era puternic.
Pe drum spre plajă ne-am oprit la o mulțime de tarabe cu lucrușoare frumoase numai bune de adus acasă. În apropierea plajei este o parcare cu plată.
Playa de Los Cristianos
Am ajuns la această plajă într-o după-amiază, după o plimbare prin Santa Cruz de Tenerife. Ne era foame și ne-am oprit întâi la o terasă. O pizza, o bere și niște cava mai târziu, toată lumea era chill pe plajă. Copiii s-au bucurat de nisipul fin iar noi ne-am relaxat. Și aici apa e mică, dar nu la fel ca la Playa de Las Teresitas. Când am ajuns noi era o priveliște foarte frumoasă, cu vase și bărci pe care le puteai vedea de pe mal.
Erau grupuri de tineri care se jucau pe plajă și fiind târziu nu a trebuit să achităm șezlongurile. Am observat asta la mai multe plaje. Dacă am ajuns după-amiază, fie ne cereau să achităm jumătate din taxă, fie nu mai venea nimeni să ne taxeze.
Prețul pentru un șezlong a fost 4 euro, la fel și pentru o umbreluță.
Santa Cruz de Tenerife
În secret, îmi doream mult să bifăm și orașul Santa Cruz de Tenerife. Acest orășel este capitala nu doar a insulei Tenerife, ci a întregului arhipeleag al Insulelor Canare.
Ne-am plimbat aiurea pe străduțele din centru vechi, fără vreun țel anume. Am simțit vibe-ul orașului. Am băut o cafea bună, cum n-am găsit nicăieri altundeva în Tenerife. Pentru că din păcate în Spania, cafea bună veți găsi doar la cafenelele specializate.
Am făcut și puțin shopping pentru copii, pentru că nu te poți abține când vezi lucrușoare frumoase.
În concluzie, ne-a plăcut, mai venim.
Dacă ar fi să rezum Tenerife în doar câteva cuvinte, cred că cele mai potrivite ar fi: Plaje minunate, relaxare, locații family friendly și vibe de vacanță.
Ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.