Inițial pentru mini-vacanța de la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie am avut plănuite excursii la mai multe târguri de Crăciun din Europa. În plan erau târgurile de la Viena, Dusseldorf și Bratislava. Totuși pentru că între timp ni s-a făcut dor de vară, și ne-am gândit că târgurile de Crăciun nu vor fi cea mai bună alegere pentru Marius, am căutat o destinație caldă.
Decizii, decizii.. Târguri de Crăciun sau soare?
Pentru un copil de 2 anișori și puțin, târgurile de Crăciun pot fi o opțiune bună, sau nu. Dacă stau să mă gândesc cum a fost în 2019 la târgul de Crăciun de la Viena, nu aș opta acum pentru o astfel de experiență. Dacă însă mă gândesc la experiența noastră din acest an din Budapesta, aș mai merge negreșit. Ideea este că, dacă e foarte, foarte aglomerat, nu e o opțiune tocmai bună. Dacă însă e lejer și aveți loc unde copilul poate și explora și se poate plimba, atunci poate să fie o experiență faină.
Incidente în legătură cu procedura de check-in
Ca de obicei, zborul nostru a fost din Budapesta. Și pentru că târgul de Crăciun de acolo era deja deschis, am profitat și am stat două nopți în Budapesta, ca să prindem și puțin spirit de Crăciun. Zborul nostru a fost tocmai la prânz și implicit Marius a dormit.
Am zburat cu Wizzair și pentru că Marius are doi anișori a stat pe scaunul lui. Am achiziționat un bagaj de cală și locuri pentru mine și pentru soț. Politica celor de la Wizzair este că, copilul e plasat obligatoriu lângă unul dintre părinți. Ne-am gândit că, având în vedere această politică, nu are sens să achiziționăm 3 locuri. Am cumpărat 2 locuri unul lângă altul și implicit pe Marius aplicația trebuia să îl așeze între noi.
Doar că, la momentul la care am vrut să facem check-in online, s-a putut face check-in doar pentru biletul meu. Soțul nu a reușit să facă check-in pentru el și Marius. A încercat de nenumărate ori, atât de pe telefon cât și de pe un desktop. Pentru a avea dovada că am încercat să facem check-in online a și filmat. Când am ajuns în aeroport le-a explicat celor de la drop off aceste aspecte și l-au trimis la un alt ghișeu. Acolo i-au făcut refund la taxa pentru cele două locuri și ne-au dat ei alte locuri. Aceeași situație am avut-o și la întoarcere, doar că spaniolii nu ne-au returnat banii pe locuri și ne-au așezat separat. Nu au reușit să ne lămurească care era cauza acestei situații, dar important este că s-a rezolvat. La întoarcere, din fericire, avionul nu a fost plin și am putut totuși să stăm unii lângă alții.



Vremea și temperatura apei în Fuerteventura
Revenind totuși la aventura noastră din Fuerteventura, pot să vă spun că, la început de noiembrie am găsit aici un soare plăcut și multă liniște. Această perioadă e și pentru ei off season, ceea ce a însemnat că nu erau deschise toate localurile, însă era liniște și nu era deloc aglomerat. Dacă vă doriți să vă bucurați de temperaturi de 20-25 de grade, e perfect. În zilele însorite era chiar plăcut.
Noi am plecat de acasă cu gând de bălăceală. Am ales o cazare cu piscină încălzită, însă ne-am făcut așteptări prea mari. Fiind obișnuiți cu apa termală, având în vedere că locuim lângă Băile Felix, pentru noi piscină încălzită înseamnă că temperatura apei are 30-34 de grade. La cazare temperatura apei avea undeva 28 de grade, ceea ce pentru noi a fost prea puțin. Soțul și Marius au încercat piscina, dar li s-a părut prea rece. Ne-am bucurat în continuare de plimbări pe malul mării, de razele de soare și am vizitat. A fost o atmosferă foarte chill.
Pentru a vizita insula, am închiriat o mașină pentru câteva zile. A fost o alegere foarte bună, deoarece astfel am reușit să ne bucurăm de tot ceea ce are insula de oferit.
Locații de neratat din Fuerteventura
Dintre locațiile pe care le-am vizitat noi în Fuerteventura, recomand să nu ratați:
1. Playa de la Pared
E o zonă instagramabilă, perfectă pentru a admira marea și pentru multe, multe poze frumoase. Atenție însă, vântul e puternic, deci ar fi bine să luați cu voi o geacă. Pentru a ajunge aici aveți nevoie de mașină.

2. Oasis Wildlife Fuerteventura
Fie că mergeți cu copii sau fără, Oasis Wildlife Fuerteventura este o locație pe care nu aveți voie să o ratați. E mai mult decât o grădină zoologică. E cumva o locație 2 în 1. Spun asta pentru că, pe lângă animale, există și o grădină botanică, prin care trece un trenuleț care are 4 stații. Animalele de aici sunt foarte bine îngrijite și majoritatea au fost salvate. Pentru această locație recomand să vă rezervați o zi întreagă, ca să o puteți vedea în voie. Din păcate noi am reușit să vedem doar o parte din animale, pentru că Marius a fost multe prea obosit ca să mai continuăm. Am hrănit aici lama și girafe și a fost o experiență unică.
Prețul unui bilet pentru adulți este de 38,50 euro iar copii cu vârsta între 4 și 15 ani plătesc 20,50 euro intrarea. Sub vârsta de 4 ani, intrarea e gratuită. Într-adevăr prețul de intrare e mai ridicat, însă acești bănuți se folosesc pentru îngrijirea animalelor, aspect care se și vede.




3. Faro de la Entallada
Dacă aveți rău de înălțimi, sau vă e frică să conduceți pe marginea unei prăpastii, nu recomand să mergeți. Eu am avut noroc că a condus soțul. Pentru a ajunge la această locație, trebuie parcurs cu mașina un drum destul de îngust, iar pe o parte e prăpastia. Am închis ochii, am înghițit în sec și am mers. Veți găsi aici încă o locație instagramabilă, perfectă pentru poze frumoase.

4. Orășelul Betancuria
Acest orășel, a fost la un moment dat capitala insulei. E mic, drăguț, cochet, cu străduțe înguste pietruite. E locația perfectă pentru prânz și achiziții de obiecte din ceramică.



5. Museo del Queso Majorero
În Fuerteventura veți găsi multe locații unde puteți vedea cum se pregătește brânza de capră și veți putea să o și degustați. De asemenea, veți putea cumpăra atât brânză cât și dulceață de cactus sau de alte fructe din zonă.



Următoarea insulă spaniolă pe care vrem să o vedem cât de curând este Tenerife. Am citit atât de multe despre ea încât abia așteptăm să o vedem. Totuși, asta se va întâmpla cel mai curând în 2024 sau 2025.
Până atunci însă, ne puteți urmări aventurile pe profilul de Instagram – Hoinariprinlume sau pe pagina de Facebook – Hoinariprinlume.